Singapur chce ztížit drobným investorům obchodování s kryptoměnami

Drobní investoři v Singapuru očekávají prudký nárůst cen kryptoměn, a proto je ve velkém nakupují. To se ovšem nelíbí místním zákonodárcům, kteří chtějí toto podle nich iracionální chování utnout. Co je podle místních zákonodárců v současné době největší problém drobných investorů a mají v plánu zavést nějaké nové a přísnější regulace? To se dozvíte v tomto článku.

Singapur a nové regulace

V Singapuru chtějí místní zákonodárci zavést nové předpisy, které by měly za cíl ztížit obchodování s kryptoměnami drobným investorům v době, kdy podle všeho nepochopitelně neberou v potaz možná rizika.

Výkonný ředitel Singapurského měnového fondu (MAS) Ravi Menon na semináři “Ano inovacím digitálních aktiv, ne spekulacím s kryptoměnami” prohlásil, že drobní investoři navzdory jejich varováním a opatřením stále více obchodují s kryptoměnami, a to nejen v Singapuru, ale po celém světě. Podle Menona jsou investoři zlákáni vidinou možného prudkého nárůstu cen kryptoměn, což způsobuje, že se chovají velmi iracionálně.

“Zdá se, že drobní investoři iracionálně zapomínají na rizika obchodování s kryptoměnami. Přidání frikce na maloobchodní přístup ke kryptoměnám byla oblast, o které MAS uvažoval. To může zahrnovat testy vhodnosti pro zákazníky a omezení využívání pákového efektu a úvěrových nástrojů pro obchodování s kryptoměnami. Facilitativní postoj MAS k aktivitám v oblasti digitálních aktiv a restriktivní postoj ke spekulacím s kryptoměnami nejsou v rozporu.” dodal na semináři Menon.

Singapur se stal díky svému vstřícnému přístupu k investorům hlavní centrum kryptoměn v Asii. V posledních několika letech se mu podařilo přilákat krypto společnosti z Indie, Číny a dalších zemí. Bohužel po nedávné platební neschopnosti některých velkých krypto společností se sídle v Singapuru, z nichž některé ani nepodléhají pokynům finančního regulátora o ochraně spotřebitele nebo chování trhu se zvýšily obavy z možné přísnější regulace.

Originální článek Singapur chce ztížit drobným investorům obchodování s kryptoměnami pochází z webu CryptoSvet.cz.