Kryptoměny související s NFT a Metaverse nedosahují očekávaných výsledků

Celý kryptotrh se v poslední době dost zastavil a to hlavně z důvodu obav investorů z inflace a rychlého tempa zvyšování úrokových sazeb Federálního rezervního systému USA. Co se týče poklesu tokenů souvisejících s nezaměnitelnými tokeny a metaverse, to zas pro změnu odráží pokles cen NFT, ke kterému došlo během posledních měsíců. V tomto článku si ukážeme, jak to s těmito tokeny vypadá v řeči čísel.

Kryptoměny, tokeny, NFT a metaverse

Z čísel za poslední týden vyplývá, že kryptoměny související s NFT a metaverse dosti zaostávaly, protože sentiment ohledně trhnu nezaměnitelných tokenů je nepříznivý. Například token FLOW, sítě Flow, využívaný k vytváření NFT decentralizovaných aplikací, jako jsou hry na platformě Web3, se propadl za poslední týden o 20 %. Byl to zároveň druhý největší pokles za toto období mezi 52 kryptoměnami s tržní kapitalizací přes 1 miliardu dolarů.

A to je jen začátek. Objem amerických dolarů obchodovaných na trhu NFT klesl ve druhém čtvrtletí oproti předchozímu o 25 % a zisk z prodeje nezaměnitelných tokenů klesl o 46 %, což činí celkovou ztrátu 1,4 miliardy dolarů.

Nativní token BAYC ApeCoin se propadl za uplynulý týden o 18 % a investoři se začínají obávat, že některé NFT, které slouží jako zajištění pro půjčky prostřednictvím peer-to-peer úvěrové služby BendDAO, by mohly být zlikvidovány, právě kvůli jejich klesající ceně. Největší NFT sbírka podle tržní kapitalizace Bored Ape Yacht Club klesla z dubnového maxima 153,7 ETH na 73 ETH, což je propad o více jak 50 %. Za posledních sedm dnů se cena sbírky propadla o 5,6 %. Co se týče druhé a třetí největší sbírky NFT podle tržní kapitalizace CryptoPunks a Mutant Ape Yacht Club ani ty si nevedly moc dobře. Konkrétně za minulý týden zaznamenaly pokles o 10 % a 1,3 %.

Za zmínku stojí uvést i další tokeny související s NFT a metaverse – GMT,AXS,GALA a MANA. Ty klesly v řádu o 14 až 20 %.

Originální článek Kryptoměny související s NFT a Metaverse nedosahují očekávaných výsledků pochází z webu CryptoSvet.cz.