Investoři zvyšují tok ETH na burzy, jak se aktualizace sítě The Merge blíží

Ve čtvrtek (25.) Ethereum Foundation odhalila, že upgrade The Merge by se mohl uskutečnit dříve, než se původně očekávalo. Aktualizace sítě Ethereum by podle nadace měla proběhnout mezi 10. a 20. zářím.

V zásadě by se přechod z ETH na Proof of Stake (PoS) měl uskutečnit přesně 15. září. Změna však bude záviset na další aktualizaci nazvané Bellatrix, která se má uskutečnit 6. září, Upgrade tedy proběhne po této aktualizaci.

Mezitím údaje ukazují, že hlavní ETH adresy snižují svůj podíl. Jak upozorňují data od analytické platformy Santiment, tyto adresy začínají posílat kryptoměny na účty spojené s burzami.

Image
zdroj: Twitter

Příprava prodeje po aktualizaci sítě?

Podle žebříčku platformy Santiment 10 největších ETH adres, s výjimkou burz, snížilo svůj podíl. Naproti tomu množství Etheru (ETH) na adresách spojených s burzami začíná růst.

Data ukazují, že velké adresy přenesly během několika měsíců ekvivalent 11 % svých ETH. A to už máme necelý měsíc, před aktualizací sítě The Merge.

Jinými slovy, tok by mohl znamenat, že velké subjekty se připravují jednat v závislosti na tom, co se stane. V tomto smyslu budou investoři moci prodat své ETH, aby dosáhli zisku, pokud cena po upgradu vzroste.

Na druhou stranu, pokud nastanou nějaké problémy, může to mít dopad na cenu a způsobit ostrou korekci ETH. Mnoho investorů se tedy může pokusit prodat své kryptoměny a snížit případné ztráty.

ETH objemově překonává BTC

Zároveň také stojí za zmínku, že ETH se v některých případech v srpnu zdál být dominantnější než BTC, pokud jde o objem obchodů. Analytik firma CryptoQuant pod přezdívkou JA_Maartun přinesl tato data v analýze.

Podle grafu byl objem BTC (zeleně) historicky větší než objem ETH (fialově). Od srpna se však vztah obrátil, objem ETH v několika dnech překonal BTC.

Zdroj: CryptoQuant.
Zdroj: CryptoQuant

„Téměř každý den v srpnu byl objem obchodů (%) ETH vyšší než objem obchodů BTC. Například 22. srpna ETH představovalo 40 % objemu obchodů na burzách, zatímco BTC pouze 31 %. Zbývající procento (světle fialové) je objem obchodů s jinými altcoiny,“ uvedl analytik.

To vedlo analytika k závěru, že navzdory poklesu postů na sociálních sítích o aktualizaci je „ETH stále velmi populární a investoři obchodují na základě očekávání.“

Originální článek Investoři zvyšují tok ETH na burzy, jak se aktualizace sítě The Merge blíží pochází z webu CryptoSvet.cz.