Visa: počet vydaných tokenů převyšuje karty v oběhu

Platební gigant Visa oznámil, že prostřednictvím Visa Token Service (VTS) vydal více než 4 miliardy tokenů, čímž překonal počet svých fyzických karet v oběhu. 

Visa a více než 4 miliardy tokenů vydaných po celém světě

Visa, lídr v oblasti globálních elektronických plateb, oznámila, že prostřednictvím technologie Visa Token Service (VTS) vydala celosvětově více než 4 miliardy tokenů, čímž překonala počet jejích fyzických karet v oběhu.

Konkrétně VTS nahrazuje 16místná čísla účtů Visa digitálním tokenem, který může odemknout pouze Visa, čímž pomáhá chránit samotné informace o účtu před podvodníky.

Během jednoho roku se zdá, že Visa zdvojnásobila počet vydaných tokenů jako milník, který potvrzuje úroveň zabezpečení plateb, které tokeny poskytují obchodníkům, vydavatelům a spotřebitelům.

V tomto ohledu Jack Forestell, výkonný viceprezident a hlavní produktový ředitel společnosti Visa, řekl:

„Tokenizace je jednoduchý, ale účinný koncept, jehož průkopníkem byla společnost Visa: uchovávání a zabezpečování citlivých platebních údajů, aby se zabránilo podvodům a aby byly digitální platby bezpečnější. Vzestup emitentů, akvizitorů, obchodníků a spotřebitelů potvrzuje, že budoucnost peněz může být pouze digitální a založená na důvěře.

Visa: tokeny na ochranu zákazníků před podvody a snadné použití

Visa ve svém oznámení definuje tokeny jako „bezpečnostní strážce“ online nakupování, ze kterých může těžit celý platební systém složený z emitentů, akvizitorů, obchodníků a spotřebitelů s mnoha výhodami.

A ve skutečnosti analýza platebního giganta uvádí, že mezi více než 8 600 vydavateli a 800 000 obchodníky tokeny Visa snížily míru podvodů až o 28 % a zvýšily míru schválení o 3 %, čímž zvýšily tržby obchodníků a ušetřily je podvodných výdajů. 

Nejen to, autentizace související s tokeny je také pokročilou technologií společnosti Visa, která pomáhá chránit data zákazníků, ať probíhají transakce kdekoli. A ve skutečnosti je tento typ autentizace 2.0 vázán na tokeny a nástroje, jako je Visa Cloud Token Framework (CTF).

Vzestup transakcí v roce 2022 a srovnání s bitcoinovou Lightning Network

Koncem minulého měsíce Visa oznámila, že oproti předchozímu roku zvýšila počet transakcí o 16 %. Konkrétně platební gigant ve druhém čtvrtletí roku 2022 provedl celkem 49,3 miliardy transakcí .

Ohromující výkon centralizované platební sítě, kterou však Morgan Stanley přirovnal k bitcoinové Lightning Network (LN) , druhé vrstvě věnované škálovatelným transakcím královny kryptoměn.

Podle Stanleyho umožňuje LN uživatelům provádět transakce okamžitě a každý rok zažívá explozivní růst o 410 % .

V době psaní tohoto článku je kapacita LN vyšší než 4 500 BTC, což je ekvivalent více než 98 milionů dolarů imobilizovaných v rámci jejího protokolu, aby byly transakce rychlejší a levnější. 

Originální článek Visa: počet vydaných tokenů převyšuje karty v oběhu pochází z webu CryptoSvet.cz.