CoinSwitch Kuber v hledáčku indických úřadů

Další indická kryptoburza v hledáčku úřadů. Tentokrát se jedná o kryptoburzu CoinSwitch Kuber, kterou prověřuje Indické ředitelství pro vymáhání práva (ED). Čeho se kryptoburza dopustila, že si na ni posvítil ED? To se dozvíte v tomto článku.

CoinSwitch v hledáčku ED

Indické ředitelství pro vymáhání práva (ED) oznámilo prostřednictvím svého úředníka v buňce ED v Banglore, že v současné době prohledává prostory indické kryptoburzy CoinSwitch Kuber. Podle informací je prohledáváno pět prostor spojených s touto kryptoburzou v souvislosti s indickým zákonem o řízení deviz (FEMA).

“Zkoumáme několik možných porušení v rámci FEMA a dalších subjektů, které jsou s ní spojeny. Vzhledem k tomu, že jsme neobdrželi požadovanou spolupráci, provedli jsme prohlídky (rezidencí) ředitelů, generálního ředitele a oficiálních prostor kryptoburzy.” řekl úředník.

Společnost CoinSwitch je největší indickou krypto společností, která byla založena v roce 2017. V současné době je největší krypto aplikací v Indii s několika miliony uživatelů a více než 500 zaměstnanci.

Před několika týdny zahájilo samostatné vyšetřování ED kvůli podezření z praní špinavých peněz také u Zanmai Labs, indickém subjektu provozujícím kryptoburzu WazirX. I v tomto případě ED provedla razii u jednoho z ředitelů WazirX.

Originální článek CoinSwitch Kuber v hledáčku indických úřadů pochází z webu CryptoSvet.cz.