Kryptoburza Bitfinex přišla s nabídkou nových tokenů

Pomalu, ale jistě se blíží očekávaný přechod na nový protokol Ethereum, a tak přicházejí společnosti s novými tokeny. Naposledy oznámila svou novinku kryptoburza Bitfinex. Jaké novinky ze světa investičních instrumentů kryptoburza nabízí, se dozvíte v tomto článku.

Bitfinex a jeho novinka

Kryptoburza Bitfinex, provozovaná společností iFinex Financial Technologies Limited, přišla s oznámením, že nabízí nové tokeny (CST) pro rozdělení řetězce před Ethereum Merge. Konkrétně se jedná o nové tokeny ETHW a ETHS, které umožní uživatelům obchodovat na forku.

Tokeny představují dva systémy zapojené do sloučení. První z nich je ETHW, což je proof-of-work (PoW) a druhým je ETHS, což je proof-of-stake (PoS). Tyto tokeny budou dostupné pouze na derivátové platformě Bitfinex.

“Tyto nové tokeny jsme vydali, aby jsme lépe připravili uživatele na všechny možnosti související s Merge. Tokeny však přicházejí s datem platnosti. Jejich platnost vyprší 31. prosince 2022.” řekl technologický ředitel Bitfinex Paolo Ardoino.

Kryptoburza dále uvedla, že existují tři možné scénáře. Tokeny jsou proto navrženy tak, aby pomohly uživatelům se připravit na jakýkoliv z nich. Pokud nedojde ke změně konsensu o současném Ethereum, potom ETHS vyprší a ETH bude poskytnut výměnou za každý podíl ETHW. Druhým možným scénářem je úspěšná změna konsensu bez forku, u které však vyprší platnost ETHW a ETH bude poskytnuta výměnou za každý ETHS. A v neposlední řadě v případě úspěšného forku a úspěšné změny konsensu pro Ethereum budou uživatelům připsány příslušné tokeny ETHW a ETHS.

Očekává se, že k celému přechodu blockchainu Ethereum z mechanismu konsensu PoW na PoS dojde v druhé polovině září letošního roku.

Originální článek Kryptoburza Bitfinex přišla s nabídkou nových tokenů pochází z webu CryptoSvet.cz.