Klasické mince blockchainu Terra záhadně narostly na hodnotě, USTC přidal 42 % za 24 hodin

Během posledních 24 hodin se ceny krypto aktiv zlepšily, globální tržní kapitalizace kryptoměn dnes vzrostla o 1,9 % na 1,07 bilionu dolarů. Zajímavé je, že dva takzvané „zkrachovalé“ tokeny blockchainu Terra, nyní nazývané terraclassicusd (USTC) a luna classic (LUNC), zaznamenaly značné zisky. LUNC se za posledních 24 hodin vyšplhala o 8 % výše a kdysi stablecoin USTC v úterý vyskočil o 42,2 %.

Po Do Kwonově nedávném rozhovoru kasické tokeny blockchainu Terra zaznamenaly oživení

Z nějakého záhadného důvodu dvě mince spojené se sítí Terra – terraclassicusd (USTC) a luna classic (LUNC) výrazně poskočily na hodnotě. Pohyby trhu následují po nedávném rozhovoru Do Kwona s Coinage, když spoluzakladatel Terra mluvil o možnosti krtka v organizaci Terra.

“Pokud se mě ptáte, zda byl v TFL krtek, pravděpodobně Ano. Někdo se pokusil využít této konkrétní příležitosti, odpověď zní: ‘Ano’. Ale pokud tyto příležitosti existovaly, pak je vina především na osobě, která tyto zranitelnosti představila,“ vysvětlil Kwon ve svém rozhovoru. “Já a jen já jsem odpovědný za jakékoli slabé stránky, které by mohly být prezentovány na to, aby short selleři začali vydělávat.”

2 klasické mince Terra záhadně narostly na hodnotě, USTC stoupá o 42 % výše za 24 hodin
Graf USTC/BUSD 23. srpna 2022 v 11:59.

O čtyři dny později zaznamenaly USTC i LUNC výrazné zisky ve srovnání s velkým počtem coinů v krypto ekonomice. USTC dnes zaznamenal globální obchodní objem 65 310 430 USD, zatímco LUNC zaznamenala 60 659 973 USD. Kromě klasického coinu stoupá také nejnovější aktivum blockchainu sítě Terra Phoniex, LUNA vzrostla za poslední den o 9,4 %. Ve srovnání se starými klasickými coiny je však 32 205 006 USD LUNA poloviční oproti dennímu objemu LUNC a USTC.

Statistiky ukazují, že OKX je dnes v rámci USTC nejaktivnější burzou USTC, zatímco Kraken je z hlediska aktivity nejlepší obchodní platformou LUNC. 80,16 % USTC obchodů je spárováno s BUSD, zatímco 18,71 % USTC swapů je spárováno s tetherem.

Hodnota USTC se vyšplhala o 42 %, ale zdaleka se neblíží dosažení 1 USD, protože se v současnosti obchoduje za 0,0307 USD za jednotku. Zatímco důvody, které vedly k vrcholům klasických mincí Terra, nejsou známy, někteří příznivci Terra classic diskutovali o jakémsi konceptu repeg pro kdysi stablecoin USTC.

Příznivci Luna classic mají velmi aktivní komunitu a na sociálních sítích jsou pravděpodobně mnohem hlasitější než příznivci LUNA 2.0. Během prvního červencového týdne také došlo k výraznému napumpování obou klasických coinů blockchaiu Terra, ale ceny krátce po krátkém vzestupu klesly. V té době v červenci se USTC během sedmidenního období vyšplhal o 470 % výše.

Originální článek Klasické mince blockchainu Terra záhadně narostly na hodnotě, USTC přidal 42 % za 24 hodin pochází z webu CryptoSvet.cz.