Věřitelé Voyageru se bouří kvůli bonusům pro zaměstnance

Společnost Voyager Digital se povedla nevídaná věc. Dokázala svým “zvláštním” požadavkem naštvat své už tak dost vytočené věřitele. S jakým návrhem společnost přišla? To se dozvíte v tomto článku.

Věřitelé Voyageru zuří

Krypto věřitel Voyager Digital v současné době prochází konkurzním řízením u amerického soudu v New Yorku. Podle právního podání, které sdílela sama společnost, žádá Voyager federálního soudce, aby schválil uvolnění 1,9 milionu dolarů z finančních prostředků společnosti na vyplacení bonusů pro jejich 38 zaměstnanců podle vypracovaného dokumentu “Plán udržení klíčových zaměstnanců”. Těchto 38 zaměstnanců je dle tvrzení společnosti životně důležitých pro její další restrukturalizaci a provoz.

Na to okamžitě reagoval oficiální Výbor nezajištěných věřitelů složených z klientů Voyageru, který vznesl námitku. V námitce bylo mimo jiné argumentováno, že zaměstnanci společnosti již byli velmi dobře odškodněni, a že společnost dělá jen málo pro snížení svých nákladů.

“Společnost neposkytla žádné důkazy, které by odůvodňovaly přiznání k zadržení kromě přesvědčivých prohlášení, že tito zaměstnanci jsou potřební. Důležité je, že neposkytla žádné důkazy o tom, že 38 účastníkům hrozí odstoupení. A to proto, že žádný takový důkaz neexistuje – od data podání žádosti pouze 12 z přibližně 350 zaměstnanců dobrovolně odešlo.” uvádí se v podání.

Společnost se brání tím, že jsou nyní její zaměstnanci placeni pod tržní hodnotou a jejich ztráta by značně poškodila restrukturalizační úsilí společnosti. Zároveň byli tito zaměstnanci označeni jako non-insider a ředitel Voyager požádal soud o možnost redigovat jejich jména, tituly, platy a navrhované bonusy. Další insolvenční soudní jednání je naplánováno na 24. srpna.

Originální článek Věřitelé Voyageru se bouří kvůli bonusům pro zaměstnance pochází z webu CryptoSvet.cz.