Hodlnaut potvrzuje interakci se singapurskou policií, snižování pracovních míst, zastavení úrokových sazeb

V návaznosti na prohlášení Hodlnaut, kterým potvrdil svou žádost o soudní správu ze dne 16. srpna, aktualizovala platforma v tísni své původní oznámení a poskytla k této záležitosti další kontext. V příspěvku na blogu zveřejněném 19. srpna mluvčí Hodlnauta uvedl, že firma musí snížit úrokové sazby a propustit podstatnou část svých zaměstnanců.

Zoufalý pokus o zachování likvidity Hodlnauta

Ve snaze ušetřit co nejvíce kapitálu bylo propuštěno 80 % pracovní síly – přibližně 40 lidí, jak uvádí agentura Bloomberg. Jak se dalo předpokládat, výběry byly také zmrazeny a RPSN u vkladů byla snížena na nulu.

Je ironií, že v době, kdy byl tento článek napsán, platforma stále inzeruje až 7,25 % APY na všechny vklady.

Hodlnaut tvrdí, že tato opatření jsou nezbytná k tomu, aby zůstala nad vodou, dokud nebude žádost o soudní správu schválena, s tím, že kvůli ztrátě hodnoty kryptoměn by likvidace za současných sazeb uživatelům neumožnila vybrat ani svůj počáteční vklad.

Potenciální budoucí výběry za specifických podmínek

Dokument také nastínil plány budoucích výběrů, které čekají na schválení žádaným soudním manažerem, po kterém by byl uživatelský účet u Hodlnaut uzavřen. Popisu tohoto potenciálního výsledku je značně rozporuplný a slibuje takzvaný „úplný výběr“ za zvýhodněnou částku.

Slyšeli jsme vás a chápeme, že někteří naši uživatelé naléhavě potřebují přístup ke svým prostředkům. Zkoumáme také možnost, jak umožnit uživatelům vybrat si svůj počáteční vklad s plným úrokem za zvýhodněnou částku a uzavřít svůj účet u Hodlnauta.

Přestože je tato fráze značně matoucí, její význam lze odvodit z FAQ blogového příspěvku, kde mluvčí potvrdil, že společnost nemá zajištěné věřitele. Vypadá to jako pokus o tanec kolem definice „nezajištěného věřitele“, což znamená věřitele, který se nemá o co opřít v případě, že dlužník svůj dluh nesplní.

Kromě toho společnost připisuje část viny za svou finanční situaci „stlačeným cenám“ a používá to jako záminku k blokování výběrů. Stejné FAQ však také objasnilo, že výběry stablecoinů – o kterých se do začátku tohoto roku předpokládá, že jsou imunní vůči stlačeným cenám – byly také zablokovány.

Hodlnaut slíbil budoucí aktualizaci 23. srpna. Mezitím firma zpřístupnila uživatelům platformy kopii žádosti o soudní správu . Tato aktualizace doufejme bude obsahovat vysvětlení probíhajícího jednání se singapurskou policií, protože Hodlnaut uvedl, že podrobnosti nelze v tuto chvíli s veřejností sdílet.

Originální článek Hodlnaut potvrzuje interakci se singapurskou policií, snižování pracovních míst, zastavení úrokových sazeb pochází z webu CryptoSvet.cz.