Jižní Korea hrozí 16 neregistrovaným burzám pokutami a vězením, seznam zahrnuje KuCoin a Poloniex

Úřady v Jižní Koreji vydaly nótu, v níž hrozí globálním kryptoměnovým burzám fungujícím v zemi bez registrace pokutami a dokonce i vězením.

V seznamu burz uvedených v poznámce jsou hlavní burzy jako KuCoin, Phemex, Bitrue, CoinEX, Poloniex a další. Podle sdělení korejské finanční zpravodajské jednotky (KoFIU) mohou neregistrovaným společnostem hrozit až pět let vězení nebo pokuty ve výši přibližně 200 000 USD.

„KoFIU dne 18. srpna oznámila, že informovala vyšetřovací orgán o nezákonných obchodních aktivitách 16 neregistrovaných poskytovatelů virtuálních aktiv (VASP). KoFIU varovala uživatele virtuálních aktiv, aby dbali zvýšené opatrnosti a vyhnuli se tak škodám, které mohou vyplynout z jejich transakcí s neregistrovanými VASP,“ stojí v poznámce.

Jižní Korea se zaměřila na neregistrované burzy

Podle KoFIU také 16 burz se sídlem v zahraničí nabízí krypto služby Jihokorejcům, včetně webových stránek v korejštině.

Těchto 16 burz jsou: KuCoin, MEXC, Phemex, XT.com, Bitrue, ZB.com, Bitglobal, CoinW, CoinEX, AAX, ZoomEX, Poloniex, BTCEX, BTCC, DigiFinex a Pionex.

„Zjistilo se však, že těchto 16 subjektů má obchodní operace zaměřené na korejce, aniž by získaly registraci. Úřady proto plánují přijmout nezbytná opatření,“ říká KoFIU.

KoFIU dále uvedla, že porušení registračních povinností oznámila vyšetřujícímu orgánu. Kromě toho plánuje o případu informovat finanční zpravodajské jednotky (FIU) v jejich příslušných zemích.

Dalším opatřením KoFIU bylo požádat o zablokování domácího přístupu na stránky neregistrovaných burz, aby se zabránilo jejich používání v zemi.

Společnosti vydávající kreditní karty zároveň zablokují nákup aktiv kreditními kartami na příslušných burzách.

„Převody virtuálních aktiv do az 16 neregistrovaných subjektů budou znemožněny. Úřady totiž vydaly administrativní pokyny požadující pozastavení transakcí mezi registrovanými a neregistrovanými subjekty.

Upozornění pro uživatele

A konečně pro uživatele kryptoměn v zemi KoFIU uvedl, že musí ověřit, zda burzy, které používají, jsou registrovány pro provoz v zemi.

Koneckonců, neregistrované podniky jsou podle KoFIU zranitelnější vůči rizikům porušení osobních údajů a hackům. Je to proto, že nemají registrační kvalifikaci, jako je certifikace systému řízení bezpečnosti informací (ISMS).

KoFIU dále uvedla, že tyto platformy jsou mimo dohled. To znamená, že mohou být použity k praní špinavých peněz.

Jihokorejské úřady zintenzivnily své vyšetřování kryptoprůmyslu po kolapsu sítě Terra v březnu tohoto roku. Terraform Labs se sídlem v Soulu a jejich spoluzakladatelé Daniel Shin a Do Kwon jsou rovněž vyšetřováni pro podezření z podvodu.

 

Originální článek Jižní Korea hrozí 16 neregistrovaným burzám pokutami a vězením, seznam zahrnuje KuCoin a Poloniex pochází z webu CryptoSvet.cz.