BitGo bude chtít od Galaxy Digital více než 100 milionů dolarů

BitGo bude od společnosti Galaxy Digital požadovat odškodnění ve výši více než 100 milionů dolarů za porušení smlouvy o fúzi.

BitGo: žaloba proti Galaxy Digital

Společnost BitGo uvedla, že plánuje žalovat společnost Galaxy Digital za její rozhodnutí chtít předčasně ukončit smlouvu o fúzi a za nezaplacení poplatku za ukončení ve výši 100 milionů dolarů.

Na druhou stranu, podle Galaxy BitGo neposkytla auditované finanční výkazy za rok 2021 do 31. července 2022 jako součást akviziční smlouvy.

Na Twitteru se krypto společnost brání proti oznámení Galaxy Digital o ukončení fúze takto:

„Ve světle zavádějících prohlášení společnosti Galaxy o BitGo jsme zde, abychom vše uvedli na pravou míru. BitGo je regulován v mnoha jurisdikcích a již mnoho let má spolehlivé, GAAP, včasné audity od auditorů úrovně 1.

BitGo poskytla auditované finanční výkazy za roky 2018,2019,2020 a 2021. Kromě toho společnost BitGo poskytla čtvrtletně revidované finanční výkazy za devítiměsíční období končící 30. září 2021 a tříměsíční období končící 31. března 2022″.

BitGo již údajně najalo firmu Quinn Emanuel, aby podnikla příslušné právní kroky proti Galaxy Digital, která je připravena žádat odškodnění ve výši více než 100 milionů dolarů.

Stojí za odstoupením o fůzi krach krytorhu?

Byl květen 2021, kdy společnost Galaxy Digital tvrdila, že získala krypto společnost BitGo a investovala až 1,2 miliardy dolarů. Jednalo se o první akvizici v kryptoprůmyslu větší než 1 miliarda dolarů.

Generální ředitel společnosti Galaxy Digital, Mike Novogratz, prohlásil, že tato akvizice udělá z holdingové společnosti hlavního hráče při přilákání institucionálních investorů do krypto sektoru, protože BitGo je krypto společnost poskytující úschovu, obchodování, správu aktiv, investiční bankovnictví a prvotřídní půjčky a daňové služby.

Galaxy Digital se však rozhodla odstoupit od smlouvy o fúzi odstoupit. V tomto ohledu R. Brian Timmons, partner v Quinn Emanuel (právnická firma, která bude BitGo následovat), řekl:

„Pokus Mikea Novogratze a Galaxy Digital obvinit ukončení na BitGo je absurdní. Společnost BitGo dostála svým dosavadním závazkům, včetně dodání svých auditovaných finančních výkazů. Je veřejně známo, že Galaxy vykázala za poslední čtvrtletí ztrátu 550 milionů dolarů, že její akcie si vedou špatně a že jak Galaxy, tak pan Novogratz byli dotčeni fiaskem Luna. Buď společnost Galaxy dluží BitGo poplatek za ukončení ve výši 100 milionů dolarů, jak bylo slíbeno, nebo jednalo ve zlé víře a čelí škodám v této nebo vyšší výši.”

 

Originální článek BitGo bude chtít od Galaxy Digital více než 100 milionů dolarů pochází z webu CryptoSvet.cz.