Zaplatit za benzín v kryptoměně? V Austrálii žádný problém

V dnešní době se již pomalu stává standardem, že při možnosti výběru platby si můžete zvolit i platbu pomocí kryptoměny. I když je to stále ještě dost výjimečné, některé země se toho nebojí a zavádějí platbu kryptoměnami na různých místech. Jednou z těchto zemí je i Austrálie, kde podle průzkumu z dubna 2022 vlastnilo alespoň jeden typ kryptoměny více než 1 milion lidí. Kde je tedy možné platit kryptoměnami? To se dozvíte v tomto článku.

Platba kryptoměnou za benzín

V Austrálii spustili čerpací stanice 175 OTR zajímavou novinku ve spolupráci s poskytovatelem Crypto.com a platebními terminály DataMesh Group Pty Ltd. Zákazníci na těchto čerpacích stanicích můžou použít kryptoměnu k zaplacení benzínu anebo koblih Kripsy Kreme.

A jak že to celé funguje? Uživatelé Crypto.com na čerpací stanici naskenují QR kód na platebním terminálu DataMesh, který tím tak propojí s Crypto.com peněženkou. Uživatel vybere typ kryptoměny, kterou by chtěl svou útratu zaplatit a poté je platba okamžitě převedena na účet obchodníka v australských dolarech.

V současné době tuto novinku můžou využít řidiči pouze ve Victorii, Jižní Austrálii a Západní Austrálii. Vlastník OTR, Peregrine Corp., však plánuje rozšířit tuto možnost po celé zemi, včetně obchodů Kripsy Kreme.

“Příběh OTR je o tom, dát zákazníkům možnost volby a usnadnit jim život. Například při platbě za benzín. Rozhodnutí nabídnout platby kryptoměnou je soustředěno kolem tohoto příběhu – tím, že nabízí našim zákazníkům pohodlí v tom, jak platí, ať už je to hotovost, karta nebo krypto, “uvedl výkonný předseda Peregrine Yasser Shahin.

Originální článek Zaplatit za benzín v kryptoměně? V Austrálii žádný problém pochází z webu CryptoSvet.cz.