Riot Blockchain si účtuje stamilionové poplatky

Riot Blockchain jako jeden z posledních zveřejnil své zisky za druhé čtvrtletí tohoto roku. Jak vysoké poplatky si společnost účtuje a jak si vede v době silného poklesu ceny bitcoinu a nárůstu cen energií? To se dozvíte v tomto článku.

Riot a jeho vývoj ve druhém čtvrtletí

Riot Blockchain je jedním z největších veřejně obchodovatelných těžařů bitcoinů a nyní zveřejnil své zisky za druhé čtvrtletí roku 2022. Společnost za toto období naúčtovala 349,1 milionu dolarů v poplatcích za snížení hodnoty goodwillu na akvizice. Tyto akvizice jsou vázané na těžaře Whinstone v USA a poskytovatele elektrických zařízení ESS Metron. Dále oznámila poplatek za snížení hodnoty v celkové výši 99,8 milionu dolarů na svých bitcoinových držbách.

Goodwill – ekonomický pojem, který označuje rozdíl mezi tržní hodnotou společnosti a aktivy, snížené o závazky
Akvizice – proces získávání či nabytí nějakého aktiva nebo cíl tohoto celého procesu

Společnost také uveřejnila výši celkových tržeb za první čtvrtletí, které činily 72,9 milionů dolarů. V současné době společnost eviduje 44 720 těžařů bitcoinů s kapaciotu hash rate 4,4 EH/s.

“Přestože náročné podmínky na globálním trhu ve druhém čtvrtletí, dále ovlivněné prudkým poklesem ceny Bitcoinu a výsledným poklesem tržních ocenění pro veřejně obchodované těžaře Bitcoinu, včetně Riotu, si v tomto čtvrtletí vyžádaly nepeněžní poplatky za snížení hodnoty, tyto nepeněžní poplatky neměly žádný dopad na naši solidní finanční pozici a dostatečnou likviditu, z nichž obě byly v tomto čtvrtletí dále posíleny, ” uvedl generální ředitel společnosti Jason Les.

Velké změny ve vývoji ceny bitcoinu byly v posledních měsících pro těžaře běžným jevem. Například společnost Marathon Digital oznámila, že ve druhém čtvrtletí zaznamenala snížení hodnoty ve výši 127,6 milionu dolarů, a to právě kvůli poklesu cen kryptoměn.

Originální článek Riot Blockchain si účtuje stamilionové poplatky pochází z webu CryptoSvet.cz.