Anonymous se v nové videozprávě zaměřují na Bored Ape Yacht Club

Nejpokročilejší hacktivistická skupina na světě, Anonymous, oznámila svůj nejnovější cílNejúspěšnější NFT projekt všech dob, Bored Apes Yacht Club vytvořený Yuga Labs, je v jejich hledáčku, protože ve svém digitálním umění údajně používá rasistickou, satanistickou, fašistickou a dokonce i s pedofilií související symboliku.

Jedná se o padělané video skupiny Anonymous?

Navzdory tomu, že je BAYC jednou z největších sbírek NFT na světě, již nějakou dobu se kolem projektu šíří zvěsti o nacistické symbolice. Dramatická zpráva od skupiny Anonymous nemusí nutně znamenat hrozbu pro nadšence BAYC NFT, protože muž ve videu vyjádřil empatii vůči nevinným majitelům umění NFT.

Anonymous se však důrazně vyjádřili k tomu, že žádné z probíhajících obvinění nebylo vyvráceno a mají v úmyslu je prošetřit. Hacktivistická skupina dodala, že svá zjištění bude pravidelně zveřejňovat. Dodala, že výzkum může trvat „měsíce a měsíce“.

Smíšená reakce od Krypto komunity

Navzdory tomu, že video vytváří humbuk, mnoho krypto nadšenců má tendenci věřit, že video je falešné. Za prvé byla video zpráva nahrána z jiného účtu. Za druhé, účet na Twitteru není ověřený a má pouze přibližně 14 tisíc sledujících.

Jeden samozvaný člen skupiny Anonymous, “nxg4n“, uvedl, že video není skutečné. „Ať už je váš příběh jakýkoli. Ať už je vaše rotace jakákoli. Cokoli si potřebujete říct. To je jedno. Protože už jsme dostali, co jsme chtěli,“ stojí v tweetu hacktivisty.

Cena NFT Bored Apes skutečně letos v květnu dramaticky klesla, když se poprvé objevily první obvinění ze spojení loga Bored Apes Yacht Club s nacistickou symbolikou. V době psaní byla minimální cena za Bored Apes Yacht Club NFT 76,98 ETH, což je přibližně 147 260 dolarů. Podle CoinGecko navíc za posledních 24 hodin celková tržní kapitalizace klesla o 3,6 % .

Padělané video skupiny Anonymous se objevilo již dříve. Když Rusko 24. února napadlo Ukrajinu, objevilo se video varující občany Ruska. I když podvodníci odvedli docela dobrou práci, když napodobili skutečné Anonymous, video bylo o několik dní později prohlášeno za fake.

Originální článek Anonymous se v nové videozprávě zaměřují na Bored Ape Yacht Club pochází z webu CryptoSvet.cz.