BTG Pactual spustila svou platformu pro obchodování s kryptoměnami

Největší brazilská investiční banka oznámila, že spustila svou platformu pro obchodování s kryptoměnami. O této bance by se dalo říci, že se stala takovým malým průkopníkem, co se týče kryptoměn v Brazílii. Jaké další milníky v oblasti kryptoměn má již tato banka za sebou se dozvíte v tomto článku.

BTG Pactual průkopníkem v Brazílii

Největší brazilská investiční banka začátkem tohoto týdne oznámila, že spustila platformu pro obchodování s kryptoměnami. Platforma je klientům k dispozici od 15. srpna a má název Mynt. V platformě je možné obchodovat s BTC, ETH, DOT, SOL a ADA. Minimální investice je stanovena na 100 brazilských realů, což je v přepočtu necelých 20 dolarů.

Z historie BTG Pactual je patrné, že je takovým malým průkopníkem kryptoměn v Brazílii. Již v roce 2019 vydala svůj bezpečnostní token ReitBZ. V návaznosti na to v dubnu roku 2021 spustila bitcoinový fond, který byl prvním bitcoinovým fondem spravovaným finanční institucí v Brazílii a v květnu téhož roku otevřela fond, který byl založený na ethereu.

Zároveň s platformou Mynt byla spuštěna i platforma největšího brazilského makléře podle tržní hodnoty XP pro obchodování s kryptoměnami, která klientům umožňuje provádět investice do BTC a ETH.

“Kryptoměny jsou novou technologií s velkým potenciálem pro transformaci, která s sebou přináší rizika a příležitosti. Vstup do světa kryptoměn je dalším důležitým krokem k uspokojení poptávky našich klientů a vyplnění mezery na trhu.” řekl André Portilho, vedoucí digitálních aktiv v BTG Pactual.

Originální článek BTG Pactual spustila svou platformu pro obchodování s kryptoměnami pochází z webu CryptoSvet.cz.